Priznanje za življenjsko delo v športu Dušanu Borovniku

By 27 aprila 2018Vse

– Aktivni karateist 50 let;

– Status športnika: registrirani trener in inštruktor karateja, ter mojster meditativnih veščin;

– Nivo znanja in veščin: mojster karateja in meditativnih veščin – 6. DAN;

Trenerji: dr. Vladimir Jorga – mojster karateja 9. DAN, Ilija Jorga – mojster karateja 10. DAN;

Sensei Dušan Borovnik – mojster karateja in meditativnih veščin, 6. DAN je na področju športa v Velenju, njegovi bližnji in širši okolici, ter ne nazadnje v celotni Sloveniji in v ostalih evropskih državah znan kot zaprisežen karateist in priznan strokovnjak za meditativne veščine. Posameznikom in celotnim ekipam športnikov je zgled za redoljubnost, vztrajnost in samospoštovanje.

Karateju kot športu in načinu življenja se je predal že zelo zgodaj. V karate klubu Velenje se zavedamo, da imamo srečo, da Dušan po vseh teh letih dela in napornih treningov še vedno vztraja.

Njegovo znanje v zvezi s karatejem kot športom je neizčrpno in z veseljem ga posreduje vsakomur od malih članov starih komaj 5 let, do veteranov pri 75. letih, katere vodi neprekinjeno že mnogo let.

V letu 2018 Karate klub Velenje kot tudi ekipa veteranov pod Dušanovim vodstvom praznujeta 50 let nepretrganega dela.

Tudi po Dušanovi zaslugi se lahko pohvalimo, da v našem karate klubu nepretrgano trenira najstarejša tovrstna ekipa veteranov na svetu.

Dušan Borovnik je v mladosti kot tekmovalec nastopal na tekmah po Sloveniji, bivši Jugoslaviji in v tujini. Svoje tekmovalne izkušnje je ves čas nesebično prenašal na člane v klubu.

Vseskozi se je izobraževal in tudi na ta način vzpodbujal mlade k delu in treningom.

V tekmovalni sezoni 2017 / 2018 pripravlja posebno ekshibicijsko skupino mladih karateistov za nastope.

Njegovo življenje in delo sta kot celota pustila pečat in znamko Karate klubu Velenje. Upamo, da bo z nami še naprej potrpežljiv in nas bo svojim vzorom učil veščin karateja in zdravega življenja.

Zato, ker ga imamo radi v njegovi preprostosti in delavnosti, smo komisiji za izbor športnika leta 2017 pri Športni zvezi Velenje predlagali, da podpre naš predlog in Dušanu Borovniku podeli priznanje za življenjsko delo v športu.

Na osnovi dveh predlogov (Karate kluba Velenje in Društva za Tai Chi in Qi Gong Zmajev vodnjak Velenje) se je komisija odločila in Dušanu Borovniku podelila častitljivo nagrado.

Vir: Karate klub Velenje

Sandi Pečečnik

Author Sandi Pečečnik

More posts by Sandi Pečečnik